DELO NA DALJAVO V ČASU EPIDEMIJE V ZDA LAHKO POVZROČI DAVČNO PRESENEČENJE

Novosti o koronavirusu je najpopularnejša tema poročevalcev po vsem svetu, a kako ne bi bila, ko pa epidemija terja toliko gospodarskih in humanitarnih posledic. Zgodbe, ki najbolj odmevajo v javnosti, so tiste, ki vključujejo informacije o denarju, družini, zdravju, varnosti, skupnosti in o krivici.  V tem mesecu sem se odločila povzeti zgodbo, ki se dotakne vsaj polovico od naštetih tematik.

V ZDA je dnevna soba postala glavno središče konferenc in poslovnih sestankov, seveda po video klicih. Ko je covid-19 letos spomladi presenetil svet, je 98 odstotkov ameriških podjetij prešlo na poslovni model dela od doma, nekateri direktorji pa so celo napovedovali, da so prenatrpane poslovne pisarne z več kot tisoč zaposlenimi morda stvar preteklosti.

Medtem ko se zaposleni poskušajo navaditi na novo normalnost in poslovni voditelji skušajo uskladiti upravljanje podjetja ter ga obdržati dobičkonosnega, se pojavljajo ideje o davčnih reformah, ki bi lahko precej predrugačile obdavčevanje v ZDA, kot ga poznajo danes.